“Korang dah labur rm65 dekat that shi*..?” individu d4kwa buku puisi Puteri Balqis memb4zir dah bakal di’sc4m’, siap tvduh macam-macam lagi

Dugaan yang menimpa pelakon cilik, Puteri Balqis baru-baru ini telah mendapat perhatian netizen ramai dan juga rakan-rakan artis yang simp4ti dengan nasibnya.

Sudahlah sakit, Puteri Balqis pula terpaksa menjual buku puisi 38 Poems of Puteri Balqis yang ditulisnya sendiri di sekitar bandaraya Kuala Lumpur bersama ibu. Pun begitu, mujurlah ramai yang membantu dan tularkan kisah pelakon ini di media sosial.

Meskipun ramai yang memberi respon positif, ada juga di kalangan netizen yang melemparkan komen n3gatif dan kvtukan kepada Balqis.

Seorang individu baru-baru ini menuduh netizen yang membeli buku daripada Balqis hanyalah sia-sia dan membazir semata-mata. Eh dah kenapa pulak dia ni?? 

Menerusi satu posting yang viral di Twitter, individu ini claim yang netizen membeli buku puisi Puteri Balqis ini hanyalah sia-sia dan membazir semata-mata.

“Korang yang dah labur RM65 dekat that sh*t mesti masuk sekolah British Council kann”

Tambahnya lagi sambil masukkan screenshot dari salah satu portal gosip, duit yang didermakan kepada Balqis tu kemungkinan besar akan digunakan ibunya untuk beli ‘obat’ atau dalam erti kata lain, d4dah. Akhirnya Balqis tak dapat apa-apa dan akan terus mend3rita. Uish besar tuduh4n ni! 

Sumber: Twitter

“Busuknya hati ko ni… budak tu bukan mengemis minta duit ko”

Disebabkan posting tersebut, rata-rata netizen marah dan meminta individu tersebut untuk mendiamkan diri saja kalau tidak mampu membantu.

Lagipula bagi netizen, Puteri Balqis tidak meminta-minta dan berusaha dengan cara baik untuk menambahkan pendapatannya. Bukannya dia men4gih simp4ti dan derma orang ramai sebelum ni sehinggalah kisahnya dipaparkan dalam satu program amal baru-baru ini.

Sumber: Twitter

Apa-apapun bagi admin, kalau bab menderma ini kita tak boleh nak halang-halang dan kvtuk pulak si penderma tu. Derma ni ikhlas dari hati tau. Kalau orang yang meminta derma tu menipu atau berperangai sebaliknya, itu masalah mereka. Kita dah lakukan tanggungjawab kita.

Admin doakan semoga Puteri Balqis sihat seperti sediakala dan boleh berlakon semula. Abaikanlah kata-kata jahat netizen tu semua. Yang penting, awak usaha untuk tambah rezeki. 

 

Sumber: Lobak Merah

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment on "“Korang dah labur rm65 dekat that shi*..?” individu d4kwa buku puisi Puteri Balqis memb4zir dah bakal di’sc4m’, siap tvduh macam-macam lagi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*