Anak kecil ini perlukan RM95 ribu kerana ada m4salah jantung dan usus, Mawar Rashid tubuh dana untuk membantu

Baru berusia setahun empat bulan, namun k0ndisi kesihatan adik Shahir Shamin Shuhardi cukup meny4yat hati bagi yang melihat.

Mend3rita akibat saluran jantung terkalih, usus tersumb4t dan mas4lah saluran pernafasan s3mpit, ia secara langsung menyebabkan pelakon Mawar Rashid terpanggil untuk tubuhkan dana sumbangan laman Instagram bagi membantu keluarga ini.

Pelakon TQ Captain ini turut berkongsi beberapa barangan keperluan asas bayi ini dan turut memaklumkan akan berkunjung ke Kulim, Kedah bagi melihat sendiri pend3ritaannya.

“Assalamualaikum semua followers yang disayangi. Hati Mawar lu1uh bila tengok si comel dan keluarga ni mendapat uj1an macam ni. Mawar nampak post ni kat FB semalam.

“Terus Mawar pasang niat nak pergi ke tempat diorang kat kulim, Kedah and nak hulurkan bantuan semampu Mawar.

“Tadi Mawar baru je call ibu kepada baby comel ni, nanti beliau akan hantar list keperluan baby ni.. ada yang nak hulurkan bantuan jugak ke kat baby comel ni? jom kita sama2 bantu,” tulisnya pada satu entri video.

Sementara itu, ibu kepada seorang anak ini turut memohon sumbangan sekurang-kurangnya RM1.00 bagi mengurangkan b3ban yang ditanggung keluarga ini.

“Mawar dah dapat reply daripada ibu baby comel ni. Ni antara barang2 keperluan baby comel ni.

“Mawar plan macam ni, Mawar akan collect derma dari you all. Pastu nanti Mawar akan update kat IG Mawar berapa kutipan yang you all semua dah bankin untuk baby comel ni.

“So Mawar boleh gi beli barang2 keperluan baby ni, termasuklah penapis air untuk baby lepas tu hantar. Jom kita sama2 tolong baby comel ni.

“Terima kasih semua. Walaupun RM1 pun akan membantu keluarga mereka. Semoga murah rezeki dunia akhirat semua

“Ni number account okay. CIMB Wan Arfan Rusyaidi 7063176312,” maklum Mawar.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mawar dah dapat reply daripada ibu baby comel ni. Ni antara barang2 keperluan baby comel ni. Mawar plan macam ni, Mawar akan collect derma dari you all. Pastu nanti Mawar akan update kat IG Mawar berapa kutipan yang you all semua dah bankin untuk baby comel ni. So Mawar boleh gi beli barang2 keperluan baby ni, termasuklah penapis air untuk baby lepas tu hantar. Jom kita sama2 tolong baby comel ni. Terima kasih semua. Walaupun RM1 pun akan membantu keluarga mereka. Semoga murah rezeki dunia akhirat semua ❤️ Ni number account okay. CIMB Wan Arfan Rusyaidi 7063176312

A post shared by MAWAR RASHID (@mawarashid) on

Dia turut memuat naik kemas kini akaun bank bagi menunjukkan jumlah bantuan yang terkumpul.

Update terbaru. Kutipan dah dapat RM 15k++ Alhamdulillah Alhamdulillah Alhamdulillah. Rakyat Malaysia yang prihatin ❤️ Terima kasih kerana sama2 bantu. Rezeki baby comel.

Semoga bantuan daripada selebriti dan orang ramai yang prihatin mampu mengurangkan b3ban kanak-kanak ini.

Foto : Instagram Mawar Rashid

Be the first to comment on "Anak kecil ini perlukan RM95 ribu kerana ada m4salah jantung dan usus, Mawar Rashid tubuh dana untuk membantu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*