“Hmm komen bonda pon diabaikannya..” netizen p3lik Aliff Syukri buat tak endah komen Bonda Rozita tapi komen orang lain balas pula

Nama usahawan terkenal Datuk Aliff Syukri bagaikan tidak Iekang dengan k0ntr0versi. Yang terbaru dan masih lagi di dalam si4satan pihak p0lis adalah isuu dakw4an beliau mender4 anak angkatnya,

Aminah Aliff Shah yang berusia dua tahun. Lap0ran polis telah dibuat oleh pembantu rumahnya yang telah meIarikan diri.

Walaupun kes masih dalam lagi si4satan, Datuk Aliff semalam telah membuat perk0ngsian tentang lagu single terbaru yang akan dikeluarkan tidak lama lagi.

Bonda Rozita yang selama ini dilihat diam akh1rnya bersuara dan meIuahkan rasa sed1h dan terkiIan atas apa yang berlaku.

Menurut Bonda, walaupun beliau nampak sedang tersenyum namun jauh di sudut h4tinya, beliau berasa amat sed1h apabila pelbagai k0ntr0versi telah dika1tkan dengan anaknya.

Beliau sendiri sudah banyak kali men4sihati sikap Datuk Aliff bagaikan dengan sengaja mengundang kec4man dari ntizen dan beliau meIetakkan kesaIahan itu atas anaknya sendiri.

Bonda menjeIaskan dan menasihati Datuk Aliff supaya tidak meneruskan hsrat untuk mengeluarkan single lagu atau meneruskan hasr4t untuk menyanyi kerana baginya, Datuk Aliff tidak mempunyai b4kat untuk menyanyi tetapi mampu pergi lebih jauh dengan berniaga.

D0akan saya kuat

Saya ingin bahagia. Kenapa benda yang kita mahukan di dalam dnia ini, tidak semua benda kita akan dapat. Sedangkan kita sudah buat yang terbaik dan yg paling penting adalah h4ti dan keku4tan… ketika kita dalam kesus4han, orang yang paling kini tiada…

Cuba korang bay4ngkan jika di tempat saya, serba serbi tidak kena dan orang sentiasa mencari salah. Ya ALLAH Ya Tuhanku, ENGKAU berikanlah ku petunjuk, ENGKAU berikanlah ku ketenangan. Lagu ini adalah kis4h hati saya dan jiw4 saya.

ALLAH ku4tkanlah hambaMu ini yang sedang dalam kes4kitan…

..Saya ingin bahagia. Kenapa benda yang kita mahukan di dalam dunia ini, tidak semua benda kita akan dapat. Sedangkan kita sudah buat yang terbaik dan yang paling penting adalah hati ketika kita dalam kesusahan, orang yang paling rapat kini tiada. Cuba korang bayangkan jika di tempat saya, serba serbi tidak kena dan orang sentiasa mencari salah. Ya ALLAH Ya Tuhanku, ENGKAU berikanlah ku petunjuk, ENGKAU berikanlah ku ketenangan. Lagu ini adalah kisah hati saya dan jiwa saya. ALLAH kuatkanlah hambaMu ini yang sedang dalam kesakitan……..

Posted by Aliff Syukri Terlajak Laris on Wednesday, March 11, 2020

Hanya beberapa jam selepas ditegvr oleh ibunya, Datuk Aliff sekali lagi membuat perk0ngsian dan mempromosikan lagu terbarunya itu. Bonda turut meninggaIkan komen tetapi tidak dibaIas oleh Datuk Aliff. Jelas dapat dilihat kekesaIan pada seorang yang bergelar ibu.

Cukup cukup cukup lahhhhh kri..!! Mak dah komen secara vide0 ko buat lagi kan.. Ko delete sekarang .. Ko suka org cakp bukan2..!!

Ramai juga yang menas1hati Datuk Aliff supaya ta4t dan mendengar nas1hat dari seorang ibu.

Laaa tak bahagia? Dapat isteri yang baik tu tak bahagia ke? Anak ramai pun tak bahagia? Dapat ibu bapa yang pr1hatin pasal kau pun tak bahagia? Duit banyak pun tak bahagia? Kes1an kat kau…renung² kan la n4sib keluarga yang tak berapa senang macam kau tapi bagi diorg cukup dengan apa yang ada.

Dato.. Mak Ayah Dato tak ramai pun.. Ayah pun dah takda.. tinggal Mak dato sorang tu je.. sorang tu je.. dah takda Mak Dato nanti, kehiIangan harta paling besar untuk Dato.. dengarlah cakap Mak, cakap Isteri.. sebab diorang lebih nampak baik bvruk bila Dato buat sesuatu haI tu.. esok dekat Syurga, takkan Dato nak jumpa ntizen dulu kot kalau bukan Mak, Isteri & Anak Anak Dato.. ok

Sbnrnya sendiri cari peny4kit.. bini tu da maIas nak layan da .. lepas tu claim.. Saat diperlukan takde.. konon keseorangan.. tolong la ye.. TOLONG MUH4SABAH DIRI.. ALLAH SEDANG UJII.. Tak bahagia? Cermin diri.. pergi la jumpa prof muhaya tu.. cukup la berbisnes sahaja.. janganla bercabang bidang.. sume nak k4ut.. tam4k.. ri4k.. Suara tak sdp pon.. SERlUS.. cukup2 la.. bonda terseks4.. bini terseks4.. kesian kat depa.. sbbkan bnda2 ni.. diorg terpaIit.

Hargai la nasihat @bondarozitaibrahim dia sorang je ibu dato yang ada lagi. Kenapa perlu tunjuk masaIah keluarga ?

 

SUMBER

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Be the first to comment on "“Hmm komen bonda pon diabaikannya..” netizen p3lik Aliff Syukri buat tak endah komen Bonda Rozita tapi komen orang lain balas pula"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*