Disyaki c0vid-19, warga myanmar ini tak mahu buka pintu. Dalam hujan lebat polis terpaksa pecahkan tingkap

Terdahulu, berita ada melaporkan Sebanyak 28 kes positif COVID-19 direkodkan di Pusat Bandar Utara, Kuala Lumpur dan kawasan sekitar Pasar Borong Kuala Lumpur, dengan satu kem4tian membabitkan warga Myanmar berusia 36 tahun.

Justeru, baru-baru ini tular beberapa video di Facebook memaparkan pasukan polis dan kakitangan KKM terpaksa menunggu dalam hujan lebat berikutan terdapat sebuah dihuni warga Myanmar enggan beri kerjasama untuk menjalani saringan.

Warga asing tunjuk keras kepala

Kejadian yang dikatakan berlaku di Pasar Borong KL, menyaksikan, beberapa anggota polis dan petugas KKM terpaksa berhujan semata-mata mahu meminta warga Myanmar tersebut membuka pintu.

VIDEO

Degil taknak buka pintu

Posted by Netizen Bangkit on Monday, April 27, 2020

Dah la positif, x nk bg kerjasama lak tu.. Nk tunjuk keras kpale n sush kn org..Area pasar borong kl..1 rumah si myanmar ni positif covid tapi xnak bukak pintu. Polis kena pecah tingkap. Mmg degil…

Polis terpaksa pecah tingkap

Bagaimana pun, mereka masih berkeras untuk tidak mengikut arahan yang diberikan, membuatkan pihak polis terpaksa memecahkan tingkap untuk masuk ke dalam rumah tersebut.

Hantar balik negara depa

Dalam pada itu, para netizen meluahkan rasa simpati terhadap para petugas yang terpaksa berhujan, semata-mata terpaksa melayan sikap degil warga asing terbabit.

Diharapkan selepas ini mereka lebih memberikan kerjasama, kerana sifat degil inilah yang menjadi faktor penularan Covid-19 terus bertambah.

 

Sumber : Facebook

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

 

Be the first to comment on "Disyaki c0vid-19, warga myanmar ini tak mahu buka pintu. Dalam hujan lebat polis terpaksa pecahkan tingkap"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*