Isu Pended4han Premis Jud1 Dari “Asri Janggut”.. Giliran Bront Palarae Pula Tampil Bersuara.. “Ada kedai jud1 h4ram di kawasan anda?”

Aktor terkenal Bront Palarae menyeru orang ramai agar ‘membersihkan’ kawasan mereka daripada aktiviti jen4yah.

Menerusi laman sosial Twitter, teraju utama filem Pengabdi Setan itu menyuarakan pandangannya untuk tatapan umum.

“Ada kedai jud1 har4m di kawasan anda? Jom snap gambar dan tag YB kawasan anda. Masa terbaik utk bersihkan kawasan anda. Ayuh!” tulis Bront menerusi satu kicauan. 

Hal ini berikutan tindakan berani seorang peniaga burger yang merakamkan video premis jud1 h4ram di kawasan Sungai Buloh sehingga tular dan mendapat perhatian Ketua Polis Negara.

Meninjau ke ruangan balas, kicauan Bront ini mengundang pelbagai reaksi wargamaya. 

Ada yang telah pun membuat laporan terhadap kegi4tan jen4yah di kawasan mereka dan hukvman telah dij4tuhkan namun prem1s jud1 har4m ini tetap kembali.

Malah, ada juga yang tidak berani kerana t4kut ny4wa mereka dan keluarga ter4ncam.

“Dulu ada kedai m3sin baru nak buka area sini. Alhamdulillah dapat YB soleh. Sekali YB turun buat demo b4ntahan untuk tvtup. Now kawasan sini takda dah tempat jud1. YB Dun Bukit Lada, Ustaz Salim Mahmood,” komen seorang wargamaya.

“Dah snap, dah report, dah tutvp, dah buka lagi. Hahaha,” kata seorang wargamaya.

“Tapi…t4kut kena pvkul,” ujarseorang wargamaya.

“Takleh bro. Nanti kena ded4h, kena tet4k anak beranak. Maklumat pengadu tak dijaga dah sekarang,” luah seorang wargamaya.

“Sekarang kedai jud1 tak banyak dah. Ramai pakai apps online je. Dekat wechat ada, telegram ada whatsapp ada. Sikit-sikit kena invite masuk group 888. SKMM pun kena main peranan,” cadang seorang wargamaya lagi.

Sehingga kini, kicauan Bront tersebut telah menerima hampir 6,000 ulang kicau dan 4,000 tanda suka daripada warga Twitter.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : Gempak/ Media Viral

Be the first to comment on "Isu Pended4han Premis Jud1 Dari “Asri Janggut”.. Giliran Bront Palarae Pula Tampil Bersuara.. “Ada kedai jud1 h4ram di kawasan anda?”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*